Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به مجوز سازمان دامپزشکی برای تولید شیر الاغ، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: سازمان دامپزشکی در حیطه وظایف خود مجوز تاسیس مزارع پرورش الاغ شیری را صادر کرده و دستورالعمل‌های بهداشتی آن ابلاغ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: تاکنون درخواستی برای تولید شیر الاغ که سلامت آن مورد تأیید سازمان غذا و دارو باشد نداشته‌ایم و مجوزی تاکنون برای تولید شیر الاغ صادر نشده است.

جهانپور بیان کرد: اگر درخواستی برای تولید صنعتی شیر الاغ به سازمان غذا و دارو ارسال شود، موضوع قابل بررسی خواهد بود و در صورتی که شیر الاغ تولیدی استانداردهای لازم را داشته باشد، سازمان غذا و دارو مجوز تولید را صادر خواهد کرد اما تاکنون مجوزی برای تولید شیر الاغ نداده‌ایم.

او بیان کرد: در برخی کشورها شیر الاغ به صورت محدود و صنعتی تولید می‌شود و باتوجه به آنکه فرآیند پاستوریزه کردن شیر الاغ با شیر گاو متفاوت است و پیچیدگی‌های خاصی دارد، هزینه تولید آن نیز گران‌تر خواهد بود و نیازمند استانداردهای زیادی است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه برخی افراد در فضای مجازی اقدام به فروش شیر الاغ می‌کنند، ادامه داد: به دلیل آنکه تاکنون شیر الاغ مجوزی از سازمان غذا و دارو نگرفته است، فروش شیر الاغ در فضای مجازی و واحدهای صنفی لبنیاتی ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌شود.

جهانپور تأکید کرد: مردم باید توجه داشته باشند که احتمال انتقال بیماری عفونی از شیر الاغی که به صورت غیربهداشتی تولید شده است، بیش از شیر گاو بوده و سلامت مردم را به خطر می‌اندازد.

او با اشاره به برخی تبلیغات درباره فواید شیر الاغ، اظهار کرد: درباره برخی فواید شیر الاغ اغراق می‌شود اما به دلیل آنکه آنتی بیوتیک‌های شیر الاغ بالاست و شیر الاغ به شیر مادر بسیار نزدیک است فواید زیادی دارد، البته در طب سنتی از شیر الاغ بیشتر به عنوان دارو در گذشته استفاده می‌شده است و مصرف آن به طور دائم و برای همه مردم نبوده است؛ در گذشته شیر الاغ به تجویز اطبای طب سنتی در درمان بیماری‌های عفونی تجویز می‌شده است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره عواقب شیر الاغ بدون مجوز به مردم هشدار داد و گفت: شیر الاغ فرآیند پاستوریزه کردن دشوارتری نسبت به شیر گاو دارد و احتمال انتقال بیماری‌های عفونی در آن بیشتر است؛ چنانچه شیر الاغ غیربهداشتی مصرف شود، احتمال ابتلا به بیماری‌های عفونی و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام وجود دارد.

جهانپور تأکید کرد: به دلیل احتمال انتقال بیماری بیش از شیر گاو با مصرف شیر الاغ، استفاده از شیر الاغی که مجوز وزارت بهداشت را داشته باشد ضروری است.

جهانپور تأکید کرد: فروش شیر الاغ در فضای مجازی و واحدهای صنفی لبنیاتی ممنوع است و تخلف محسوب می‌شود؛ مردم در صورت مشاهده تخلف با سامانه 190 وزارت بهداشت تماس بگیرند و تخلف را گزارش کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۵۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع خدمات دولتی برای صاحبان مجوزی که شناسه یکتا ندارند

امیر سیاح رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت صمت گفت: به طور کلی خدمات دولت به صورت غیر مستقیم در حال انجام است، ولی امروزه از طریق شناسه یکتا این خدمات صورت می گیرد. 

به گفته رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت صمت، افرادی که مجوزهای شناسه یکتا را نداشته باشند نمی توانند خدمات دریافت کنند.  اگر تولید کننده و یا فعال اقتصادی باشند شامل این گروه خواهد شد. 

 سیاح تصریح کرد: با شناسه یکتا تمامی افراد می توانند نوع فعالیت عرضه کننده خدمت را تشخیص دهند و از نوع فعالیت عرضه کننده خدمت فعالان اقتصادی اطمینان حاصل کنند.

 او تصریح کرد: درگاه ملی مجوزها باعث شده جلوی تخلفات ،کالاهای فیک و  دیگر موارد گرفته شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی
  • برق کمتر مصرف کنید خودرو جایزه بگیرید
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • قطع خدمات دولتی برای صاحبان مجوزی که شناسه یکتا ندارند
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • (ویدیو) فرآیند پرورش و فرآوری گوشت الاغ، اسب و زالو
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی